Kérdése van?
Telefonon rendelne?
  • +36 20/432-0222
    (Munkanapokon: 8:00-17:00)
  • info@mokshacseppek.info

A vérnyomás ingadozása és a mögötte álló lelki okok

A vérnyomás ingadozás a népesség nagy százalékát érinti. Sokan vannak, akiknél ez olyan méreteket ölt, hogy rosszulléttel, ájulással járó tünetet észlelnek magukon. Ezt a problémát is szinte mindig gyógyszerrel próbálják megoldani. Pedig érdemes egy kicsit a dolgok mögé néznünk. Az ugyanis, ami lelki szinten a probléma kialakulásához vezethet, sajnos szinte mindannyiunk életében jelen van valamilyen szinten.

 

A vérnyomás problémák különböző okai máig nehezen azonosíthatók, abban azonban egyetértenek a szakemberek, hogy az agy és a szervezet közötti érzékeny kémiai egyensúlyának felborulásáról van szó. Egyesek szerint a fő ok a genetikában keresendő, míg mások a magzati és újszülött korban átélt traumákra vezetik vissza a betegséget.

 

Akármelyik tudományos magyarázatot is fogadjuk el azonban, nem kérdés, hogy a fizikai okok és a hozzájuk társuló tünetek mögött komplex lelki okok bújnak meg. Az ősi kínai medicína szerint valamely bizonytalanság során két énünk harcol egymással: az egyik képtelen kibékülni a másikkal, az agy képtelen a kettősségnek teret adni, ezért ködbe burkolózik: a vérnyomás problémák erősebb rosszullétei esetén, mint például eszméletvesztés, a betegek az esetek döntő többségében nem emlékeznek mindarra, ami történt.

 

Végtelen belső konfliktusról, önmagunk legszentebb vágyainak, igazi létfeladatának, küldetésének elfojtásáról és az emiatt érzett – sok esetben még csak nem is tudatosodó – belső feszültségről tanúskodik ez a harc, aminek során a külvilág csak azt látja, hogy a beteg izzad, remeg, kénytelen valahová azonnal leülni vagy a földre fekszik: a makrokozmosz szintjén ez a földrengés analógiája, amikor a korábban biztosnak érzett talaj meginog alattunk, és kártyavárként dől össze körülöttünk minden, ami addig stabil volt.

 

Elképzelhető, hogy valaki méltatlan kompromisszumot kénytelen vállalni: olyan munkahelyen dolgozik, olyan párkapcsolatban él, ahonnan a legszívesebben menekülne, ezt azonban különböző anyagi és gyakorlatias okok miatt nem teszi meg: az eredmény mindent maga alá temető földrengés. A kínai medícina analógia tökéletes, hiszen akár a földrengés, az vérnyomás ingadozása is felbillenti világunkat, és maga alá temeti a biztonságérzetünket.

 

Megoldható e ez a gyakori probléma?

Igen, teljes őszinteséggel önmagunkkal, és abszolút hiteles önfelvállalással a környezet felé. Tegyük fel magunknak a kérdést: vajon úgy élünk, ahogyan szeretnénk? Azt mutatjuk kifelé az esetek nagy részében, ami ténylegesen bennünk lakozik? A feszültséget, stresszt megéljük, vagy elfojtjuk azt, hogy az aztán rohamszerűen törjön ki akkor, amikor a legkevésbé számítunk rá? Képesek vagyunk az önállóságot, szabadságot megélni, vagy épp különféle kényszerek rabszolgái vagyunk?

 

Olyan kérdések ezek, amelyek mindannyiunk számára aktuálisak életünk különböző szakaszaiban. Ne feledjük, genetikai hajlam is csak őseink negatív sémáinak, rossz mintáinak ismételgetéséről szól. Ha szeretnénk, hogy vérvonalunk minél több teher alól mentesüljön, és utódaink csak úgy, mint mi – minél inkább EGÉSZségesek legyenek, a tudatosság – a helyzetünkkel kapcsolatos éleslátás, és a lelki blokkok oldása elkerülhetetlen.

 

A Moksa cseppek éppen ebben tudnak segítséget nyújtani, hogy a tudat alatt felhalmozódott blokkok feloldásra kerüljenek. Ez még csak nem is varázslat. A természet adta virág esszenciák valóban képesek lehetővé tenni a szervezetünk és a mindennapi életünk közötti harmónia megélését. És ez mind benne van egy kis üvegben, ami nagy segítséget nyújthat mindannyiunk számára.

 

RENDELJE MEG A MOKSA CSEPPET MOST AKCIÓSAN! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Moksa cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Moksa csepp

 

Véleménye fontos számunkra, ossza meg velünk!

További cikkek a témában: