Kérdése van?
Telefonon rendelne?
  • +36 20/432-0222
    (Munkanapokon: 8:00-17:00)
  • info@mokshacseppek.info

Lelki okok a szénanátha mögött?

Manapság, őrületes ütemben terjed az allergia. Alig van olyan ember, aki ne lenne érzékeny valamire. Van aki ételre vagy italra, de nagyon sokan vannak, akik a levegőben lebegő, pollenekre, virágporokra, és gombákra allergiások. Az allergiás szénanátha egy hibás immunválasz eredménye, a túlérzékeny immunrendszer egy ártatlan anyagot „betolakodóként” kezel. A legtöbben azt állítják, hogy az orrfolyással, orrdugulással, tüsszögéssel járó nyavalya egyszerűen a civilizációs életmód következménye. Vannak viszont olyanok is, akik szerint sokkal inkább a belső ellenállások következménye, aminek okait minden esetben lelki eredetként kell megtalálni, hiszen csakis ezáltal válik orvosolhatóvá.

 

A szénanátha nem is olyan nagy ügy! Valóban?

 

Komoly népbetegséggé nőtte ki magát a szénanátha, amelyre csak annyi magyarázat érkezik állandóan, hogy pollenérzékennyé vált az adott személy, aki éppen ezzel a problémával küzd. Még ha előtte nem is volt semmilyen allergiás panasza, az orvostudomány egyszerűen elintézi azzal, hogy ez bármikor bárkinél könnyen kialakulhat, hiszen egyre nagyobb a légszennyezettség és az élelmiszerekben lévő szintetikus adalékanyagok száma is megnőtt, aminek hatására előjöhetnek az allergiás reakciók.

 

Ez érthető is ebben a formában, azonban a szénanátha éppen ebben az őszi időszakban érte el csúcspontját, holott néhány évvel ezelőtt csak a nyári virágzások kellemetlen velejárója volt némely esetben. Nem kizárt természetesen, hogy az érintett indok miatt egyre több és több az allergiás megbetegedések száma, viszont ha jobban körülnézünk az érintettek körében, akkor hamar kiderül, hogy legtöbbjüknél ugyanaz volt a kiindulópont, vagyis egyfajta elfojtás, illetve egy társadalmi norma nem elfogadása, a rákényszerítés ezúton való elkerülése vagy éppen bezárása.

 

Kétségtelen tény, hogy ha elnyomunk magunkban egy kellemetlen érzést, az nyomasztóvá válik és egy idő után teljesen fel is emészt. Először csak lelki szinten, majd fizikai betegségek formájában is, ami a legtöbbször allergiás reakcióként jelenik meg a felszínen. A szénanátha kitűnő példája ennek a folyamatnak, ugyanis jó indok arra, hogy elkerüljünk olyan helyzeteket, amihez nincsen kedvünk. Bár ez egyfajta őszintétlenség, amivel saját magunknak is hazudunk, mindenesetre egy remek eszköz arra, hogy kivonjuk magunkat egy bizonyos felelősség alól. Könnyen lehet, hogy az adott dolgot éppen más akarja ránk erőltetni, de ahelyett, hogy ezt kikommunikálnánk felé, inkább félelemtől vezérelve elfojtjuk magunkban. És mivel az allergia kapóra jön, élünk is a lehetőséggel. Ez azonban nem vezet hosszabb távon semmi jóra.

 

Mit tehetünk nátha és szénanátha ellen, hagyományos módszerekkel?

 

Általában csillapítjuk a zavaró tüneteket, és várjuk, hogy az immunrendszer elvégezze gyógyító munkáját, vagy a zavaró pollenek eltűnjenek a levegőből. A szervezet védekezése a betegségek ellen leginkább az immunrendszer épségén múlik. Hogyan segíthetjük ezt a folyamatot? Az immunrendszer erősíthető megfelelő táplálkozással, kellő testmozgással, elegendő pihenéssel. Különösen oda kell figyelni a testi-lelki egyensúly megteremtésére, megtartására.

Vannak, akik szerint a szénanátha elkerülését is, vagy éppen az abból való kilábalást is önmagunk elfogadásával érhetjük el legegyszerűbben. Ehhez elengedhetetlen, hogy a világ történéseit a maga természetességében szemléljük, mert a mesterkélt dolgoknak látjuk milyen következményei lehetnek. Ez a mentalitás vihet el bennünket a szeretetteljes, boldog és harmonikus élet felé. A Moksa csepp pedig komoly segítséget jelenthet ebben a folyamatban, hiszen a cseppek rezgése feloldja a lelki blokkjainkat, és harmóniába hozhat önmagunkkal. Ez pedig természetes módon erősítheti a szervezet öngyógyító képességét és az immunrendszert.

 

RENDELJE MEG A MOKSA CSEPPET MOST AKCIÓSAN! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Moksa cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Moksa csepp

 

Véleménye fontos számunkra, ossza meg velünk!

További cikkek a témában: