Kérdése van?
Telefonon rendelne?
  • +36 20/432-0222
    (Munkanapokon: 8:00-17:00)
  • info@mokshacseppek.info

Az afónia, vagyis a rekedtség, egy érzelmi megrázkódtatás eredménye?

Mindannyiunk számára nehezebb időszak a tél vége, hiszen valóban ilyenkor ér minket a legtöbb meglepetés. A váratlan hóesések és a szélsőséges időjárási viszonyok egyenesen arányosan hatással vannak szervezetünkre is, amire ilyenkor fokozottabban érdemes odafigyelni. Ilyenkor természetesnek tartjuk, hogy váratlanul megfájdul a torkunk, és rekedten szól a hangunk. A torok fájdalma, a hangszálak begyulladása és a berekedés azonban nem csupán a száraz levegő és a hidegben burjánzó vírusok miatt alakulhat ki. Érdemes végiggondolnunk, hogy ha nem csak ennek az időszaknak a sajátossága révén rekedünk be, akkor annak valami egyéb, sokkal mélyebb és komolyabb oka is lehet.

 

A “megszokott” téli nyavalyák

 

Az influenza, a megfázás és a tüdőgyulladás mind-mind olyan nyavalyák, amik derült égből villámcsapás módjára sújthatnak le ránk, egyik napról a másikra. Kezdődik egy megmagyarázhatatlan rossz közérzettel, torokfájással, majd jön az ágynak esés, a láz, a gyengeség és az izomfájdalmak.

 

Szervezetünk alapjáraton egy nagyon intelligens gépezet, ugyanis rendelkezik egy sajátos védelmi mechanizmussal, ami ellenállóvá teszi önmagát, a számára előnytelen baktériumokkal és a fertőző vírusokkal szemben. Természetesen tehetünk érte annyit, hogy mindezt tudatosan megtámogatjuk a megfelelő vitaminokkal, illetve olyan készítményekkel, amik immunrendszerünket erősebbé teszik. A Moksa csepp pontosan egy ilyen találmány, ugyanis a fizikai egészség a lelki egészség egyik feltétele, amiben nagy segítségre lelhetünk általa.

 

Amikor nem a hideg okozza a rekedtséget

 

Éppen ezért fontos megemlíteni a nem csak ebben az időszakban megjelenő berekedést, ugyanis ez is csupán csak egy jelzés a szervezet részéről, hogy valami nincsen rendben. A torokfájdalom, a hangszálgyulladás és a konkrét berekedés eredményezheti, hogy napokig meg sem tudunk szólalni. És mivel a hang az önkifejezés eszköze, ezért ennek elvesztése komoly problémákat okozhat a mindennapi kommunikációban is. De mi lehet ennek hátterében?

 

Kutatások azt igazolják, hogy egy komolyabb érzelmi megrázkódtatás után sokszor meg sem tudunk szólalni, egyszerűen nem tudjuk mit is mondhatnánk. Ezek leginkább aggodalmakból, félelmekből és szomorúságból adódnak, de mindenképpen egy érzelmi folyamat megélése után jelentkeznek. Legtöbbször a szexualitással kapcsolatos intenzív félelmek eredményezik a berekedést, vagyis az afóniát, mert érthető módon a szexuális energiaközpont szorosan kapcsolódik a torokhoz, a kifejezés energiaközpontjához. Érdekes, hogy az orvostudomány pontosan ezt a vonalat nevezi a szervezetben endokrin rendszernek.

 

Rekedtség, vagy afónia?

 

Természetesen egyéb érzelmi sokk következtében is, amikor a “lélegzetünk is eláll”,  kialakulhat maga az afónia jelensége, mivel magunkba folytjuk a ki nem mondott dolgokat. Ez a méreg aztán táptalajra lel bennünk és a kommunikációért felelős központban, vagyis a torokban bújik meg, aminek következtében máris ott a berekedés, a kaparó érzés és egyéb kísérő fájdalmak. Ezt az állapotot csak akkor vagyunk képesek semlegesíteni, ha visszanyerjük belső kommunikációnkat és feloldjuk az elfojtás okozta kellemetlenségeket.

 

Persze az éremnek mindig két oldala van, ezért könnyen elképzelhető, hogy az afónia kialakulása pontosan egy védekező mechanizmus eredménye. Ez az, amikor túl sok bennünk a titok, az információ, amit nem adhatunk tovább bizonyos okok miatt, pedig jócskán kikívánkozna belőlünk. Ez a “hallgatni arany” közmondásunk ékes megfelelője és bizony eredménye is, amit a régi folk hagyománya és népgyógyászata is igen jól ismert, hiszen hasonló torok probléma tünetének esetében már tudta is az orvos, hogy valami komoly titokról van szó, amit jobb lenne elmondani.

 

Amennyiben képesek vagyunk mások tiszteletben tartásával kifejezni a saját érzelmeinket és gondolatainkat, akkor a berekedés, az afónia és az ehhez kapcsolódó kellemetlen panaszok könnyen elkerülhetnek minket. Ha pedig szeretnénk többet tenni a lelki egészségünkért is, akkor érdemes fogyasztanunk a Moksa cseppeket, amik a hasonló kellemetlen tünetek megszüntetésében segítségünkre lehetnek. Hiszen nem gyógyszerről és nem csodaszerről beszélünk, hanem egy olyan találmányról, ami a sejtjeinkbe letapadt negatív információkat semlegesíti, így könnyebben léphetünk a gyógyulás útjára.

 

RENDELJE MEG ÖN IS MOST AKCIÓS ÁRON! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Moksa cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Moksa csepp

 

Véleménye fontos számunkra, ossza meg velünk!

További cikkek a témában: