Kérdése van?
Telefonon rendelne?
  • +36 20/432-0222
    (Munkanapokon: 8:00-17:00)
  • info@mokshacseppek.info

Mi akadályoz a tanulásban?

A napokban ismét megtelnek az iskolapadok. Újra indul a küzdelem, amelyben a tanárok megpróbálják a legtöbb tudást beletölteni a nebulók fejébe. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy ebből a tudásból mennyi fog hasznosulni. Mert nem kell ahhoz szakembernek lenni, hogy az ember észrevegye: Miközben a gyerekek terhei nőttek, az eredmények, mintha csökkennének. Az már eddig is biztos volt, hogy a tanulókra zúduló rengeteg információból csak egy kis rész jut be a fejekbe. De mi akozhatja a problémát? Kettőt már a saját tapasztalatainkból is ismerünk.

 

A koncentráció hiánya

 

A nyári lazulás után nem könnyű összeszedni magát senkinek. Mi is egy hét szabadság után nehezen találunk vissza a munkába. Természetes, hogy egy gyerek a több mint két hónap lazulás után bárhol szeretne lenni, csak a suliban nem. A nyár milliónyi élménye után, nem könnyű a szürke tananyagra koncentrálni. Azonban még ezt a alacsony szintű koncentrációt is rongálja, ha a gyerek reggelente videókat nézeget. Ugyanis a magas vizuális aktivitású videók után, a gyerek figyelmét képtelen lesz lekötni a tanár. Az izgalmas tartalmakhoz képest, a tanítás szürke és monoton zagyvaságnak fog tűnni. Tehát, érdemes odafigyelni, hogy a reggeli készülődés közben ne videózzon a gyerek.

 

A szorongás

 

Mindannyian voltunk már olyan helyzetben, amikor tudtuk a helyes választ, valamiért azonban mégsem tudtuk előszedni a megfelelő pillanatban. A vizsgadrukk nem csak vizsgakor jelentkezik. A legtöbb embernél már az is problémát okoz, ha meg kell szólalnia mások előtt. Miért lenne ez máshogy a gyerekeknél? Természetes, hogy ilyenkor nehezebben jönnek elő a válaszok a fejekből.

 

Az én Rebeka lányom is meglehetősen szorongós kislány.

 

Visszahúzódó, nehezen szólal meg mások előtt. Az iskolában, amikor a tanár kérdezi, még nehezebben szedi össze a válaszokat. Sokkal egyszerűbb a számára, ha egyből rávágja: Nem tudom. Nem csoda, hogy egy idő után egyre nehezebben ment neki a tanulás. A bizonyítványában a jegyei még a közepes szintet sem érték el. A matekkal küzdöttünk a legtöbbet. Még az én segítségemre is szükség volt. Esténként, az asztalnál próbáltam segíteni neki, de sajnos nem igazán jutottunk előre.

 

Sikerült azonban egy kis segítséget bevetnünk

 

A feleségem azért, hogy oldja a lánykám szorongását, egy kis Moksa cseppet csepegtetett a kulacsába, amelyben italát vitt a suliba. Azért így, mert különben másképp nem volt hajlandó meginni. Az eredmény mindegyikünket meglepett. A második félévben az én lánykám öt tantárgyból javított. A kínlódós matekból egyszerre két jegyet. Ez az eredmény pedig nem csak egy fellángolás volt. A következő félévekben is javított, és végül négyes átlaggal fejezte be az általános iskolát. Pedig időköben költözés miatt, az utolsó évet másik iskolában fejezte be. Óriási eredmény volt ez a számunkra. Az pedig mindezt megkoronázta, hogy az én szótlan csemetémnek teljesült az álma:

 

Felvették cukrásznak.

 

Végigcsinálta a felvételit. Sikerült 280 jelentkező közül bekerülnie abba a 14-be, akiket végül felvettek. A napokban már itthon illegette magát a csinos, fehér cukrászruhájában.
Nem azért meséltem ezt el, hogy a lányomat fényezzem. Az elmúlt évek alatt sok-sok tapasztalat érkezett hozzánk, amelyben beszámoltak arról, hogy különböző gyerekeknek hogyan segített a Moksa csepp. Volt köztük figyelemzavaros, ADHD-s, szorongós, ágybavizelő, stb. De mindegyikben az volt a közös, hogy a cseppek fogyasztása segített. Jobbak lettek az eredményeik, könnyebb lett az életük. Talán ezért is fogyasztják az egyetemisták közül is egyre többen a cseppeket. Mert nemcsak az számít, hogy a jegyeik jobbak lettek. Hanem az is, hogy közben harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb felnőtt válik belőlük.

 

RENDELJE MEG A MOKSA CSEPPET MOST AKCIÓSAN! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Moksa cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Moksa csepp

 

Véleménye fontos számunkra, ossza meg velünk!

További cikkek a témában: