Kérdése van?
Telefonon rendelne?
  • +36 20/432-0222
    (Munkanapokon: 8:00-17:00)
  • info@mokshacseppek.info

Mit jelent Nekem a karácsony?

Tavaly karácsonykor az egyik közeli ismerősöm hegyet mászott. Ki is posztolta a közösségi oldalán, ahogy kalapáló szívvel tapossa a havat, ott fenn a csúcs közelében. Ahogy elmondta, ő a csendet, a hegyet, a tiszta levegőt, és a ropogó havat választotta a megszokott karácsonyi nyüzsgés helyett. Nem is volna ezzel semmi probléma, de egy kicsit mégis rosszul esett. Mert úgy tűnt, hogy nem csak élményét akarta megosztani velünk, hanem egy kicsit kiosztott volna minket, hétköznapi embereket. akik a szokásos, hétköznapi módon éljük meg a karácsonyt.

 

Ezt írta:

 

“Karácsony … Megvetted apádnak az elmúlt két évtized 20. pulóverét, anyádnak a 20. vázát, tesóddal utalványt cseréltetek, részt vettél a kötelező rokon / ismerős látogatásokon, A TV-ben megnéztél valami unalomig ismételt filmet ( Reszkessetek betörők! és társai), feltöltötted facebookra a szokásos fényképedet a “Szent Család a karácsonyfa előtt”. Mindenki ideges volt, hogy elkészül-e minden időben, ház kitakarítás, sütés, főzés, összevesztetek a karácsonyfa díszítésen … Elköltöttél egy csomó pénzt, vettél egy csomó felesleges dolgot, kaptál is jó pár cuccot ami szerencsés esetben a szekrény mélyén landol, szerencsétlenebb esetben egyből a kukába. Mi kell több a boldogsághoz? 😀

Nekem: csend, nyugalom, szikrázó napsütés, süppedő hó, ziháló tüdő, gyöngyöző homlok, kalapáló szív … ”

 

Mivel telt az én karácsonyom?

 

Délelőtt vásároltam. Élelmiszereket egy családnak, ahol az anya egyedül maradt a gyerekeivel. A barátaim fát vittek neki, én pedig vettem néhány finomságot. Olyasmit, amire nem biztos, hogy került volna nekik. Egy kis sonkát, szalámit, banánt, édességeket. Összeraktam az egészet egy táskába, és a barátaim elvitték és átadták az édesanyának. Utána telefonon elmesélték, hogy mennyire meghatódott attól, hogy vannak, akik gondolnak rájuk. Nekem is hihetetlenül jól esett, hogy örömet okoztam valakinek, akivel valószínűleg sosem találkoztunk.

 

Délután levittem a gyerekeimet a dédihez.

 

Minden évben, amíg a feleségem otthon diszíti a fát, addig a gyerekeket leviszem vidékre a feleségem nagymamájához. Oda már addigra karácsony van, és ott kapják meg az első ajándékokat. De nem ezért megyünk. Hiszen az ajándékokat is mi csempésszük le hozzá, hogy ne okozzunk anyagi terhet neki. Azért megyünk, mert annak az apró termetű kis öregasszonynak az a legnagyobb boldogsága, hogy látja a dédunokáit karácsonykor a fa körül. Így tavaly is sikerült örömet okoznunk neki.

 

Hazafelé mindig versenyzünk a lányokkal, hogy ki lát több karácsonyfát világítani. Számoljuk egész úton, hogy ki látja meg először. Tavaly is a legkisebb, Zsófi győzött. Én ugyan mindig alulmaradok, de a gyerekek izgalomban vannak egész úton. Így értünk haza.

 

Itthon már várt minket a karácsonyfa és az ajándékok. Ahogy felcsendül a Csendes éj, a feleségem meggyújtja a csillagszórókat. És arra a néhány percre megállunk, és átöleljük egymást, és örülünk, hogy együtt vagyunk. Aztán jöhet az ajándékozás.

 

Tudom, hogy valószínűleg egy kicsit giccses, kicsit szirupos ez az egész. De nekem a karácsony a szeretetet jelenti. Az embereket, a családot. Hogy örömet próbálunk szerezni egymásnak, valakinek. Még akkor is, ha néha egy kicsit sablonos az egész. Akkor is, ha évről évre ugyanazt csináljuk. Akkor is, ha nem sikerül tökéletesen. Mert még így is többet ér az egész, mintha egyedül lennék, fenn egy hegyen. Mert ha a világ legszebb hegyén lennék is karácsonykor, a legmagasabb csúcson, akkor is elgondolkodnék azon, hogy valami baj lehet az emberi kapcsolataimmal…

 

Boldog karácsonyt Mindenkinek!

 

Ha Moksa cseppet szeretne rendelni,

RENDELJE MEG MOST AKCIÓS ÁRON! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Moksa cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Moksa csepp

Véleménye fontos számunkra, ossza meg velünk!

További cikkek a témában: