Kérdése van?
Telefonon rendelne?
  • +36 20/432-0222
    (Munkanapokon: 8:00-17:00)
  • info@mokshacseppek.info

Készítse fel gyermekét mert itt az iskolakezdés!

A gyerekek nagyon élvezik a nyári szünetet. Ilyenkor nem kell tanulniuk. A strandolás, fagyi és jégkrém evés szinte elengedhetetlen. Élvezik azt is, hogy este sokáig fentmaradhatnak. Na de mi történik, amikor az augusztusnak vége szakad és elkezdődik szeptember elsejével az iskola? Sok gyerek van, akinek az iskolakezdés óriási traumát jelent. Az új környezet miatt a gyerekek stresszesek, visszahúzódóak lehetnek, beilleszkedési problémákkal küzdhetnek. Az unokanővérem, Hanna elmesélte nekem, kislánya hogyan élte át az első iskolai időszakot.

 

 

Az iskolakezdés nem tréfa

 

Nehéz az óvodai környezet után egy másik közegbe beilleszkedni. Új kapcsolatok, tanulás, szigorúbb körülmények, egyéb nehézségek.  Szeptember elejével a gyerekekre sokkal több felelősség hárul. El kell kezdeniük a tanulást,  kevesebb lesz a szabadidejük és korán kell lefeküdniük ahhoz, hogy  reggel frissek legyenek. Nem minden gyerek egyforma. Van, aki könnyű akadályként éli ezt meg,  gyorsan talál magának barátokat, és szorgalmas, jó tanuló lesz. Viszont van olyan gyermek is, akinek ez az új helyzet csak szorongást okoz.  Ilyen például az unokanővérem kislánya, Rebeka.

 

Beilleszkedési problémák

 

Rebeka az első tanítási napon nagyon megrémült. Látta, hogy valami teljesen más vár rá, mint ami eddig volt. Ez pedig félelmet keltett benne. Amikor Hanna aznap délután érte ment, a napközis tanárnő azt mondta, hogy Rebeka sírt és nem mert szólni senkihez. A későbbiekben sem sokat javult a helyzet. Rebeka minden reggel szenvedett, amikor iskolába indultak. Már a reggelit sem akarta megenni, és a tízóraiját is érintetlenül hozta haza. Ugyanakkor otthon, este 11 órakor még számítógépezni akart. Így teltek a napok, reggel noszogatással, este veszekedéssel.  Egy idő után már a szülők is folyton veszekedtek Rebeka miatt.

 

Mikor lesz végre béke?

 

Hanna attól félt, hogyha a stressz eluralkodik mindenkin, Rebeka egyre mélyebbre süllyed. Nagyon aggódott kislányáért. Megoldást akart találni mindenáron! Az interneten olvasott először a Moksa cseppről. Látott videókat is, ahol anyukák és gyerekek meséltek arról, hogy miket tapasztaltak a cseppek fogyasztása során. Sokan elmondták, hogy a cseppek segítettek megbirkózni az új helyzettel és abban, hogy a gyermek elfogadja az iskolát és ne a félelem uralkodjon el rajta. Így aztán Hanna, az unokanővérem rendelt Rebekának egy üveggel.

 

Stresszmentes diákévek

 

Rebeka elkezdte fogyasztani a cseppeket. Eleinte napi 3-4 cseppet ivott. Körülbelül 2 hónap után megkérdezte Rebeka az anyukáját, hogy az iskolai barátnője Gréta elmehet e hozzájuk játszani szombat délután. Ez maga volt a csoda! Ilyet Hannáék álmodni sem mertek előtte! Mindaz a gomorgörcs és szorongás, amit a kislány addig tapasztalt, kezdett eltűnni. Később, a tanítónő is jelezte nekik, hogy a kislány megváltozott. Nyitottabb lett, felszabadultabb, és mintha jobban tudna koncentrálni. Mindenki nagyon örült.

 

Hannáék végre úgy érezték, lányuk kezd feloldódni és nyit a világ felé. Megszűntek a mindennapos viták. Hanna és a férje végre nemcsak a lányukra, hanem magukra is tudtak figyelni. Örömmel hallottam, hogy Rebeka azóta jókedvűen megy reggelente az iskolába, és délután meséli az élményeit. Ha nem is kitűnő tanuló, de már sokat javultak az eredményei, és a szülei nagyon büszkék rá. Azt mondják, hogy szerintük a Moksa cseppet minden gyermeknek kellene adni, legalább iskolakezdéskor.

 

RENDELJE MEG ÖN IS MOST AKCIÓS ÁRON! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Moksa cseppről, kattintson a linkre:

Moksa csepp

 

 

Véleménye fontos számunkra, ossza meg velünk!

További cikkek a témában: