Kérdése van?
Telefonon rendelne?
  • +36 20/432-0222
    (Munkanapokon: 8:00-17:00)
  • info@mokshacseppek.info

Gyermekkori lelki sérülések

Azt régóta tudtam, hogy a gyermekkori lelki sérülések egész életünkre kihatnak. De azt nem, hogy milyen módon. Arra pedig nem is gondoltam, hogy ez akkor is működik, ha nem is emlékezünk az adott eseményre.
Annak kapcsán jutott az eszembe ez, hogy régebben egy személyiségfejlesztő tréningen vettem részt. Amikor a tréner egy példát mondott arra, hogyan befolyásolják a gyermekkori lelki sérülések az életünket, egy rég elfeledett emlék merült föl bennem.

 

Egy fagylalttal kezdődött az egész…

 

Nagyjából hét évesen egy iskolai előadáson kellett szerepelnem. Délután az iskolaudvaron találkoztunk a próbához. A próbára menet kitaláltam, hogy veszek egy fagyit magamnak. Volt nálam 4-5 forint, úgy döntöttem, hogy “dőzsölök” és mind elköltöm fagyira. Így is történt, az egészen vettem egy óriási adag fagyit. (Mert akkor még 1 Ft volt egy gombóc:)

Komótosan sétálva nyalogattam a fagyimat, amikor az iskolaudvarra érve megdöbbentő látvány fogadott: Az udvar üres volt, a szereplők már mind bementek a terembe. Hirtelen kétségbeesésemnél csak az elkeseredésem volt nagyobb. Ekkora fagyit biztos nem fogok eldobni. Döntöttem, és néhány másodperc alatt a fagyit befaltam. Majd berohantam a terembe és beálltam a helyemre.

 

Egy elfeledett kínos emlék

 

Amikor rámkerült a sor, és mondanom kellett a versemet, akkor jött a döbbenet: Egyetlen hang sem jött ki a torkomon. A hirtelen bevágott óriási fagylalttól elment a hangom. Akárhogy erőlködtem, nem jött ki egy hang sem. Csak nyikkanások, és halk rekedt fuldokló kis hangok. A teremben mindenki nevetett rajtam. Minél jobban akartam hangot kiadni, annál jobban nevettek. Szörnyű volt.

 

De egy gyerek könnyen felejt. Néhány hét múlva már nem is emlékeztem az egészre. De valahogy megváltoztam. A farsangi bálon semmiért sem voltam hajlandó táncolni. Sem akkor, sem pedig a következő években. Azután elkezdtem szorongani a szereplések miatt. Odáig fajult ez a dolog, hogy néha már az egész nézőközönség szurkolt azért, hogy nehogy elájuljak egy versmondás alatt.

 

A felnőttkorban már utáltam emberek előtt beszélni

 

Így aztán igyekeztem kerülni minden olyan helyzetet, amikor több ember figyelt rám. Az esküvőkön előre rettegtem, hogy táncolnom kellene a menyasszonnyal. Míg egy kis társaságban vagány bevállalós srác voltam, addig egy nagyobb közönség előtt lefagytam. Ez pedig az évek során egyre rosszabb lett. Odáig jutottam, hogy már a tévében sem bírtam nézni a tehetségkutató műsorokat, mert már az is megviselt, ahogy ők szerepelnek.

 

Aztán valami megváltozott

 

Amikor először kellett emberek előtt beszélnem olyasmiről, amiben őszintén hittem, azt hittem belehalok. De megtörtént, és nem haltam bele 🙂 Sőt, jobban éreztem magam. Később megkértek, hogy egy videó felvételen meséljek a Moksa tapasztalataimról. Ezt is sikeresen letudtam. Néhány évvel ezelőtt pedig részt vettem az Echo Tévében egy beszélgetős műsorban. Csak a stúdióban tudtam meg, hogy ezt a műsort nem fogják vágni, tehát a bakik is benne maradnak. De azért sikerült végigcsinálnunk.

 

Amikor az emlék tudatosul

 

Amikor a személyiségfejlesztő tréningen a tréner beszélt arról, hogy a gyermekkori emlékek miként befolyásolják a későbbi életünket, nekem beugrott az emlék. Arról, ahogy erőlködök, hogy hangot adjak ki, és a teremben nevetnek rajtam. Minden világossá vált. De addigra már nem volt annyira fontos a dolog.

Mert addigra már nem okoz gondot a szereplés. Legalábbis az, ha sok ember előtt kell beszélnem. Még nem nagyon táncolok, de fontolgatom, hogy beiratkozok egy tánciskolába. Úgy érzem, mintha egy súlytól szabadultam volna meg, és az életem egy részét visszakaptam volna.

 

Mitől változhatott meg ez?

 

Mire az említett személyiségfejlesztő tréningre elmentem, addigra már jó ideje fogyasztottam a Moksa cseppeket. Azt is észrevettem, hogy sokkal nyugodtabb, derűsebb lettem. De mégsem a tréng volt, ami segített. Ugyanis addigra ez a problémám már megolddódott. Úgyhogy nekem meggyőződésem, hogy a Moksa csepp valahogy feloldotta a bennem levő lelki blokkot, anélkül, hogy emlékeztem volna az azt kiváltó eseményre.

Miért fontos ez?

 

Mert rengeteg lelki sérülés lappang bennünk. Számtalan apró és nagyobb sebet kapunk az életünk folyamán. Ezek pedig nem múlnak el nyomtalanul. Mindegyik elvesz belőlünk valamit. Így egy idő után egyre nehezebb teljes életet élnünk.

Tudom, hogy ma már számtalan módszer létezik, hogy a rossz dolgokat eltávolítsuk magunkból. De én csak egy olyat ismerek, amelyik egyszerre segjt a fizikai és a lelki problémáimon, és napi egy percben elvégezhető, és nemcsak

 

Tehát, ha pedig szeretne egy olyan megoldást, ami

energiát és támogatást ad a mindennapok küzdelmeihez,
csökkenti a stressz negatív hatásait,
oldja a szorongást és a depressziót,
segít feldolgozni a lelki sérüléseket,

 

Akkor rendelje meg a Moksa cseppet! Kattintson az alábbi linkre:

Megrendelés

Ha szeretne többet tudni erről a szerről akkor kattintson a linkre:

Érdekel a Móksha csepp!

Véleménye fontos számunkra, ossza meg velünk!

További cikkek a témában: