Kérdése van?
Telefonon rendelne?
  • +36 20/432-0222
    (Munkanapokon: 8:00-17:00)
  • info@mokshacseppek.info

Nem csak a fogcsikorgatás – Fogaink, és a lelki gondjaink

Fogaink egészsége, illetve aktuális állapota rengeteg dolgot képes elárulni az életünkről. Nemcsak ápoltságunkról, egészségünkról, hanem lelki- és mentális állapotunkról egyaránt. Érdekes módon a fog- és ínybetegségek kialakulása, illetve annak oka egyszerűen orvosolható. Még csak tisztában sem kell lennünk a hátterével, mégis képesek lehetünk a megoldást mielőbb megtalálni. De a hogyan, az a leginkább fogas kérdés.

 

Fogdiagnosztikával foglalkozó szakképzett fogorvosok néha nem csak helyreteszik a szájban lévő problémákat, hanem megmutathatják a betegnek azokat a bennük lévő lelki gondokat is, amikkel nagy valószínűség szerint ők is tisztában vannak, mégsem vettek róluk tudomást. Eddig! Ha azonban a szájhigiénia mellett odafigyelünk egy kicsit a lelki gondjaink rendbetételére is, akkor az eredmény minden esetben figyelemre méltó. Ugyanis, ha a fogak generálozása mellett, az életünkben néhány egyszerű változást bevezetünk, akkor nemcsak a fog és szájbetegségek tűnhetnek el életünkből, hanem az egész életünkben pozitív változásokat tapasztalhatunk.

 

Minden egy fogfájással kezdődött

A fogínygyulladás, a szuvasodás, és az egyéb ízületi betegségek is ugyanúgy okozhatnak fogfájást. Azt már kevesebben tudják, hogy ez is csak a tünetek egyik megnyilvánulása, ugyanis okai a félelmek és szorongások hálójában keresendőek. Érdekes azonban, hogy egy ártatlannak tűnő csúfolódás is kiválthat komolyabb fogfájást, ami elképzelhető, hogy gyerekkorban történt ugyan, de feldolgozatlansága miatt csak felnőttkorban jön elő. Nem ritka az ilyen eset sem.

 

Azonban a felnőttkort leginkább érintő betegség az a fogkő. A lakosság 98%-a érintett benne  bizonyos mértékig. Valakinél tíz évente elegendő egyetlen kezelés az eltávolítására, de valakinek egy év alatt keletkezik annyi, mint másnál tíz év alatt. Fogható a genetikára és az adottságokra, de nem teljesen ez a legpontosabb magyarázat.

 

Ugyanis a fogkő a figyelem igénylését, a párkapcsolati önzéseket, játszmákat és a folytonos küzdelmet mutatja meg. Azt a kálváriát, amiben az emberek legnagyobb többsége szenved hogy így, hogy úgy, de mindenképpen egy kényszeres megkeményedést, bezártságot kényszerít az illetőre. Olyan érzelmek ezek, mintha a lélek köré egy kőfalat húznánk fel és ez pontosan a lerakódott fogkőben nyilvánul meg, hiszen fogaink egész lényünk tükre is egyben.

 

A fogkefe csak félmegoldás?

A fogak és a száj higiéniája mindennapi életünk része. Rendszeres ápolása mellett ettől függetlenül a már említett dolgok miatt mégis előfordulhatnak kisebb-nagyobb panaszok, amik szakorvosi beavatkozást igényelnek. Azonban a fogdiagnosztikával is foglalkozó orvosok is tudják, hogy nem csak a fogcsikorgatásnak vannak lelki okai. Ezért, érdemes egy kicsit ezeken a lelki okokon is “dolgozni”, hogy ne kelljen újra és újra feleslegesen szenvedni a fogainkkal. Ehhez pedig, egyre többen látnak meg egy olyan lehetőséget, ami se nem gyógyszer, se nem multivitamin készítmény, hanem egészen egyszerűen egy olyan élelmiszernek minősített készítmény, amely a természet ajándékaként is ismeretes.

 

Amellett, hogy a fogorvos megszünteti a szájban lévő panaszokat, a Moksa cseppek prevenció jelleggel a további gondok kialakulásának lehetőségét is lecsökkenthetik. Rendszeres és hosszú távú fogyasztása pedig nem csak végleg megszüntetheti, de egyéb panaszoktól is mentesítheti fogyasztóját. Tegyen azért, hogy fizikailag és lelkileg is jobban lehessen, és helyreálljon a testi-lelki egészsége!

 

RENDELJE MEG A MOKSA CSEPPET MOST AKCIÓSAN! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Moksa cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Moksa csepp

Véleménye fontos számunkra, ossza meg velünk!

További cikkek a témában: