Kérdése van?
Telefonon rendelne?
  • +36 20/432-0222
    (Munkanapokon: 8:00-17:00)
  • info@mokshacseppek.info

Érzések, amiket nehezen emésztünk…

„Nem veszi be a gyomra” – halljuk sokszor. „Képtelen megemészteni, nem tudja lenyelni” – mondjuk gyakran. „Kilóg a bele tőle” – hangzik a mondás, ha túl nagy megterhelésről beszélünk. Vagyis, rengetegszer említjük az emésztés és az érzelmek kapcsolatát. Nem véletlenül… Azt már a csecsemőkről is tudjuk, hogy az emésztés hatással van az érzelmeire. Hiszen sír, ha éhes, vagy fáj a hasa. De ma már az is bizonyított tény, hogy az érzelmeinknek hatása vannak az emésztőrendszerünkre. De vajon mire is utal a gyomornak, a bélnek a betegsége?

 

Egyre több az emésztési probléma…

 

A bélbetegségek között, jelenleg két probléma van, ami nagyon sok ember életét keseríti meg Magyarországon. Az egyik az IBS, azaz irritábilis bél szindróma, a másik pedig a rettegett Crohn-betegség. Az előbbi az emésztőrendszer funkciózavara, amely számos súlyos panaszt okozhat: a hasmenés és a szorulás felváltva lehet jelen, a hasfájás és a rendszertelen, igen gyakran fájdalmas székelés is alaposan megnehezíti a mindennapokat, ami egyes vitaminok és ásványi anyagok felszívódásának nehézségéhez, ezáltal pedig egyéb panaszokhoz vezethet.

 

A Crohn-betegség az emésztőrendszer krónikus gyulladásos betegsége, ami leginkább fiatalokat érint. A vékony- és a vastagbél találkozásánál alakul ki a legtöbbször, és nem ritkán fájdalmas sipoly, esetleg tályog a végeredmény a bél egy rövid szakaszának fekélyesedése következtében. Tovább nehezíti a betegek sorsát a rengeteg járulékos panasz, amelyek egyaránt lehetnek bőrgyógyászati, ízületi, szemészeti jellegűek. Hiába, itt is jól látszik: a bél betegsége számos egyéb, látszólag távoli területre is kihat.

 

Mi állhat mögöttük?

 

De vajon mi rejlik az egyre gyakoribbá váló, egyre több embert érintő bélpanaszok hátterében? Az orvostudomány jelenlegi nem ismeri az IBS és a Crohn-betegség okait: a legkülönfélébb típusú emberek életét keseríti meg a betegség. Elismerik azonban ők is, hogy a lelki háttér kulcsfontosságú, ha gyulladásos bélbetegségekről van szó. A legtöbbször a stresszhez, a szorongáshoz, az elfojtásokhoz és a bűntudathoz kötik ezeket a tüneteket.

 

Nos, a spirituális felfogás nem áll távol ettől a szemlélettől, sőt: voltaképpen azt erősíti. Az érzelmek 70-80 százaléka a gyomron megy keresztül. De vajon mi az, amit nem tud megemészteni az, aki IBS-szel küzd? És vajon mitől van begyulladva az, akinek mindennapjait a Chrohn-betegség szerteágazó tünetegyüttese keseríti meg?

 

A legtöbbször a múltbéli döntések miatti bűntudat az, ami a panaszokat okozza. Történt valami – akár kisgyerekkorban, akár még a magzati létben – ami miatt bűntudatunk van. Igen gyakran a nem várt, nem kívánt gyermekek szenvednek ezekben a krónikus betegségekben: nekik már igen korán bűntudatuk volt, amiért gondot okoztak családjuknak, ezért aztán a szorongás később a gyomrot is megtámadta.

 

A feldolgozatlan bűntudat, a parlagon heverő, „megemésztetlen” negatív érzések a bélbolyhokat ingerlik, annak gyulladását előidézve ezzel. A beteg egyre jobban „be van gyulladva” mindattól, ami az életében zajlik, és amivel nem tud kezdeni, ami tovább fokozza a  tüneteket. Egyfajta ördögi kör ez: a bűntudat idézi elő a fekélyes gyulladást, ugyanakkor a képzelt vagy valós „bűn” (tévedés, hiba, vétek) miatti félelem („begyulladás”) a problémákat tovább fokozza.

 

Egy hasonló esetben az első és legfontosabb lépés a probléma gyökerével történő szembenézés. Mivel igen gyakran perinatális bűnérzetről van szó, a családállítás komoly segítséget jelenthet, de alapvetően minden szembenézést segítő terápia a gyógyulás kulcsa lehet. Törekedjünk emellett arra, hogy a szorongást keltő, „megemészthetetlen” helyzet eltűnjön életünkből, akár költözés, munkahely váltás, pályamódosítás által.

 

A krónikus bélbetegségek elkerülésében és kezelésében a Moksacseppek is komoly segítséget jelenthetnek. Erről már többször írtunk is, most mégis fontos megemlíteni, hogy a meg nem emésztett gondolatok valóban képesek nem várt, kellemetlen betegségeket kialakítani. Szerencsére a Moksa cseppek intelligens összetevői a meg nem emésztett információkat is képesek feloldani, aminek következménye jó eséllyel az egészséges élet. Természetesen ha valakinek komoly bélpanaszai vannak mindenképpen forduljon szakorvoshoz! Azonban a cseppek fogyasztásával lerövidítheti a felépüléssel járó időt, hiszen a Moksa jótékony hatása megoldást nyújthat egy ilyen esetben is.

 

RENDELJE MEG A MOKSA CSEPPET MOST AKCIÓSAN! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Moksa cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Moksa csepp

 

Véleménye fontos számunkra, ossza meg velünk!

További cikkek a témában: