Kérdése van?
Telefonon rendelne?
  • +36 20/432-0222
    (Munkanapokon: 8:00-17:00)
  • info@mokshacseppek.info

Az allergia szezon csúcsa – Néhány érdekesség a parlagfűről

A nyár végén támadó pollenek sokaknak tudnak kellemetlenséget okozni, sőt, akár a nyaralás élményét is tönkre tudják tenni. Nem csoda, hogy óriási mennyiségben fogynak az allergia elleni készítmények. Az asztmában és egyéb tüdőproblémákban szenvedők különösen veszélynek vannak kitéve ebben az időszakban. Úgy tűnik azonban, hogy az erős immunrendszer és a harmóniában lévő szervezet enyhítheti a kellemetlen tüneteket, de akár meg is szüntetheti őket.

 

A legkellemetlenebb problémákat a parlagfű okozza, amit érdemes is lenne kiemelni, hiszen hiába gyomnak nyilvánított növényről beszélünk, nem volt ez mindig így és az allergén reakciót sem a pollenje váltja ki. Az ókori görögök például ambrózia néven említik a parlagfüvet és főzetet is készítettek belőle fiatalságuk megőrzése érdekében.

 

Az ambrózia allergén tünetei azonban nem is jelentkeztek az iparosodás megjelenéséig. Oka végtelenül egyszerű, hiszen pollenje a levegőbe jutott mérgező gázokat köti meg, egyfajta védelmi mechanizmusként. Vagyis ha mikroszkóp alatt szemléljük a dolgokat, akkor azt vesszük észre, hogy a kipufogó gázok köré a parlagfű pollenje egy tüskés szerkezetű burkot épít, ami a szem és orr nyálkahártya, valamint a tüdőbe való bejutását követően egyeseknél irritációt, allergiás reakciókat válthat ki. Ismételten nem az a kérdés, hogy irtsuk vagy ne, hanem az, hogy mi magunk, emberek tesszük élhetetlenné folyamatosan életterünket, amit bizonyos növények alapesetben próbálnának védelmezni. Mit tehetünk mégis jelen helyzetben, a kellemetlen tünetek enyhítése érdekében?

 

Asztmatikus panaszok és az allergia

A légzési rendellenességek – amikre az immunrendszer valamilyen formában reagál – okai sokkal mélyebben keresendők, mint amit a felszín elárul. Csecsemőknél és gyerekeknél sokkal gyakoribbak is ezek a tünetek, mint a felnőtteknél, hiszen kifejezésük e képen nyilvánul meg az élet ittlétéből fakadó ellenérzést követően. A nyitott szívvel való felé fordulás és a szeretet állandó érzete sok esetben javíthat a helyzeten, valamint a család összetartása és konfliktusmentessége is.

 

Felnőttkorban annyiban módosul ez, hogy az elengedések helyetti túlzott ragaszkodások, a fullasztó düh vagy az agresszió, esetleg a saját önismeret hiánya, a túlzott szeretet igényhez való ragaszkodás jellemzi az asztma meglétét. Ezt még fokozhatja a szülőkről való leválás képtelensége is.

 

Az asztmatikus panaszoknak és a légzéssel kapcsolatos allergiás tüneteknek hátterében az említett lelki okok meghatározóak lehetnek, amit megfelelő mentális munkával is egyensúlyba lehet billenteni. Ez pedig az a pozitív életszemlélet, ahol az önmagammal való elégedettség, az önmagam szeretete és önmagam nyitottsága változtathat meg tudatosan.

 

A természet intelligenciája

A lelki okok orvoslása hiába van felvázolva és úgymond tálcán elénk tárva, túlpörgött világunkban egyre nehezebb az elcsendesülés és az idő, amit önmagunkra kellene fordítani. Hogy valóban azzal foglalkozzunk, ami minket épít, így elegendő csak az adott dologra fókuszálni és valami egészen egyszerű dologra rábízni mindazt, ami aktuális panaszunkat enyhítheti. Ez pedig a Moksa csepp, ami a természetben termett virágok szirmainak esszenciáját tartalmazza.

 

A kis üvegben lévő információk annyira intelligensek, hogy még mi saját dolgunkkal vagyunk elfoglalva, addig a cseppek sejtszinten, a probléma gyökerére képesek hatni. Elegendő naponta egy fél percet rászánnunk, amíg a cseppeket egy pohár vízben megisszuk. Ezzel máris óriási lépést tettünk, hogy oldjuk a lelkünkben feltorlódott nehézségeket, és harmóniát vigyünk az életünkbe és a szervezetünkbe.

 

Egy komoly panasz, sok esetben jár komoly életmódváltással is. Ilyenkor már hajlandók vagyunk vagyunk áldozatot hozni, a gyógyulás érdekében, hiszen az egészség felbecsülhetetlen. De miért kell megvárnunk, míg a problémáink elviselhetetlenné válnak? Ha a megelőzésre is ugyanannyi figyelmet szentelnénk, akkor életmódunk automatikusan, önmagától változna pozitív irányba. Ez az alapja egyben annak is, hogy ne csak mi magunk, hanem szeretteink, közvetlen és távolabbi környezetünk egészségesebb legyen. Tudatosan legalább ennyit megtehetünk egy jobb életért.

 

RENDELJE MEG A MOKSA CSEPPET MOST AKCIÓSAN! (Kattintson a linkre!)

Megrendelem

Ha szeretne többet megtudni a Moksa cseppről, kattintson a linkre:

Érdekel a Moksa csepp

Véleménye fontos számunkra, ossza meg velünk!

További cikkek a témában: